Súlyos gondok a megmentett dunaújvárosi vasműnél
Gazdaság

Súlyos gondok a megmentett dunaújvárosi vasműnél

Portfolio
A Vasas szakszervezete szerint egyáltalán nem javul a helyzet a volt Dunaferrnél (ma Liberty Dunaújváros), tájékoztatásuk szerint pedig már a bérek is késve érkeznek.

A szakszervezet Facebook-bejegyzésében elmondta, hogy az üggyel már az európai és világszervezetük is foglalkozik, a Szövetségi Tanács döntésének megfelelően pedig a kialakult helyzetről már levélben tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt, Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert, Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárt, Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkárt, valamint Bánki Erik Gazdasági Bizottság elnökét, emellett pedig személyes találkozót is kezdeményeztek az érintettekkel, Czomba Sándor pedig végül július 18-án, 13 órakor fogadja a szakszervezet képviselőit.

Ahogy arról a Portfolio is beszámolt, a vasmű vezetői még június végén közölték az érdekképviseletekkel, hogy átszervezik a Duna Furnace Dunai Vasmű Kft. munkavállalóinak munkarendjét. A döntés értelmében számos kollégát szakaszos (ideális esetben kétműszakos) munkarendbe helyetek át és/vagy állásidőre küldtek. Ezzel pedig beindult a dunaújvárosi acélgyártás leépülésének keserű, de gyakorlati, a dolgozókat is közvetlenül érintő folyamata. Az új tulajdonos ugyanakkor azt hangsúlyozta akkor, hogy ez csak egy átmeneti állapot.

Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Lelassult a globális vagyon növekedése

Eléggé lelassult a globális vagyon növekedése az elmúlt évtizedben. A UBS nemrég publikált Global Wealth Report 2024 című jelentése szerint míg 2000 és 2010 között... The post Lelassult a g

Kiszámoló

Mindent a CSOK Pluszról

Hitelügyintéző Gáborunk új videót csinált a CSOK Pluszról, ha gondolkodtál azon, hogy igénybe vedd, akkor érdemes végignézned. Ha kérdésed van, keresd meg őt, a honlapján megtalálod a tel

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
légkondicionáló hőhullám időjárás légkondi villanyszámla