Koronavírus: meglepő új tünetekre lettek figyelmesek
Gazdaság

Koronavírus: meglepő új tünetekre lettek figyelmesek

Portfolio
A megszokott tünetek mellett a koronavírus újabb tüneteit azonosították a tengerentúlon - számolt be az IFL Science.

A vakcinák elérhetősége, valamint az azzal kapcsolatos tanulságok, hogy az olyan nem gyógyszeres intézkedések, mint a maszkviselés, segíthetnek megállítani a vírust, azt jelentik, hogy a 2024-es Covid már egészen más, mint a 2020 eleji Covid.

Azonban a Covid még mindig képes megzavarni az életünket, amint azt a Tour de France-on a közelmúltban a versenyzők kiesése közepette a maszkra vonatkozó előírások újbóli bevezetésével láthattuk.

Az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) által összeállított, a leggyakoribb Covid-tüneteket tartalmazó listát legutóbb 2024 márciusában frissítették, és számos olyan tünetet tartalmaz, amelyekre légúti megbetegedés esetén számítanánk, például köhögés, láz és fáradtság. A torokfájás és a fejfájás is gyakori, és sokan még mindig az íz- és/vagy szaglásérzékelés (általában átmeneti) elvesztéséről számolnak be. De ahogy a CDC rámutat,

a Covid tünetei nagyon változatosak lehetnek, és ismét vannak olyan új meglepőbb jelek, amire érdemes odafigyelni.

Ezek közé a tünetek közé tartoznak a gyomor-bélrendszeri problémák. Az alacsony étvágy, a hányinger, a hányás és a hasmenés mind a Covid-fertőzés jelei lehetnek, és előfordulhatnak más, tipikusabb tünetekkel vagy azok nélkül is.

Szintén új tünet még az úgynevezett "Covid-nyelv", amely a beszámolók szerint egy olyan tünet, ami fekélyeket és furcsa fehér foltokat okoz a nyelven vagy a száj belsejében. Emellett a Covid-fertőzés a lábfejen és a lábujjakon is okozhat elváltozásokat: ilyen tünetek közé sorolható a bőr kipirosodása vagy sötét elszíneződése viszketéssel és néha hólyagokkal.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Lelassult a globális vagyon növekedése

Eléggé lelassult a globális vagyon növekedése az elmúlt évtizedben. A UBS nemrég publikált Global Wealth Report 2024 című jelentése szerint míg 2000 és 2010 között... The post Lelassult a g

Kiszámoló

Mindent a CSOK Pluszról

Hitelügyintéző Gáborunk új videót csinált a CSOK Pluszról, ha gondolkodtál azon, hogy igénybe vedd, akkor érdemes végignézned. Ha kérdésed van, keresd meg őt, a honlapján megtalálod a tel

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a meglepetés! Erre még a kormány sem számított
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
légkondicionáló hőhullám időjárás légkondi villanyszámla