Egyesül a Skydance és a Paramount
Gazdaság

Egyesül a Skydance és a Paramount

MTI
Egyesül a Skydance Media és a Paramount Global amerikai média holding - tudatta a Paramount hétfői közleményében. Az üzlet két szakaszban valósul meg.

Az első szakaszban a RedBird Capital Partners befektetési alap és az Ellison család - a Skydance vezérigazgatója és alapítója, David Ellison és édesapja, az Oracle alapítója, a milliárdos Larry Ellison - 2,4 milliárd dollárt fizet készpénzben a National Amusementsért, a Paramount anyavállalatáért.

A második szakaszban további 4,5 milliárd dollárt fizetnek a Paramount szavazati (A osztályú) és szavazati joggal nem rendelkező (B osztályú) részvényeiért, továbbá 1,5 milliárd dollár elsődleges tőkét biztosítanak.

Az összeolvadással létrejövő új cég a New Paramount lesz.

A második szakaszban a Paramount szavazati joggal rendelkező részvénytulajdonosok 23 dollár készpénzt vagy 1,5333 új Paramount B osztályú részvényt kapnak minden egyes értékpapírért, illetve 15 dollár készpénzt, vagy egy új Paramount B osztályú részvényt a szavazati joggal nem rendelkezők részvényenként.

Az egyesülési megállapodást várhatóan a jövő év első felében zárják le. Ezt követően az Ellison család és a RedBird birtokolja a New Paramount A osztályú részvényeinek 100 százalékát és a B osztályú részvényeinek 69 százalékát.

A Paramount, amely az egyik legrégebbi hollywoodi filmstúdió, olyan franchise-ok tulajdonosa, mint a Top Gun és a SpongyaBob Kockanadrág, továbbá CBS tévécsatornáké (beleértve a sport- és hírcsatornákat), az övé a Comedy Central, az MTV és a Nickelodeon, illetve streaming szolgáltatásokkal és TV-csatornákkal rendelkezik az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Indiában és Argentínában. A Skydance Hollywood egyik vezető független stúdiója. Olyan kasszasikerek fűződnek a nevéhez mint a Top Gun: Maverick és a Jack Reacher: Nincs visszaút.

Címlapkép forrása: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Kiszámoló

Kezdődnek a megszorítások

Lementek a választások, úgyhogy ma reggel bejelentette a kormány, hogy a hozzá nem értő, ostoba gazdaságpolitikája miatt a háborús helyzet miatt adóemelések lesznek, hogy a költségvetésen

Kasza Elliott-tal

McDonald's Corporation - elemzés

Két hónapja van a Top10-ben. Júniusban nem tudtam elemezni, mert a roic.ai valami fejlesztés miatt változtatott a letölthető adatok formátumán, azt ígérték, hogy javítják, de a végén én al

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Különadó-bejelentést tett a kormány - Minden, amit tudni kell az új védelmi hozzájárulásról
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
légitársaság-budapest-airport-repülés-repülőtér-utazás-járatkésés