Áfacsökkentést ígért Magyar Péter
Gazdaság

Áfacsökkentést ígért Magyar Péter

Portfolio
Kampányindító találkozót rendezett a Tisza Párt, ami az EP és önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP után a második legerősebb politikai erővé vált. Az ellenzéki mozgalom vezetője, Magyar Péter felvázolta programjának néhány elemét.

Mi lehetünk az új, valódi rendszerváltó párt

- jelezte Magyar Péter beszédében támogatói előtt. Az eseményt, amely kellékeiben nagyon hasonlított Orbán Viktor Fidesz-elnök rendszeres éves évértékelőjéhez, élőben közvetítették a Facebookon és a Youtube-on.

A cél, hogy a Tisza párt legyen a valódi kihívója a jelenlegi kormánypártoknak a következő országgyűlési választáson - mondta. Valami újat akarunk csinálni és ez a párt vezetőire óriási felelősséget helyez - értékelte a politikus.

Beszédében az oktatás és az egészségügy talpra állítását ígérte, konkrét intézkedések nélkül egyelőre. Megemlítette, hogy 3 millió ember él létminimum alatt.

Olyan jövőképet kell a magyar emberek elé tárnunk, hogy ne nőjjön minden évben a kivándorlók száma - jelezte, majd kiemelte:

olyan javaslatot kell kidolgozniuk, amely először a zöldség-gyümölcsök esetében, majd az összes alapvető élelmiszer áfája 5%-ra csökkenthető.

Majd sorolt néhány olyan európai országot, ahol a zöldségek és a gyümölcsök áfakulcsa 0%, de példaként említette Lengyelországot, ahol 4%, Romániát, ahol 5%.

Nálunk pedig a kiskereskedelmi különadóval együtt 31,5%

- jelezte összehasonlításképpen Magyar Péter, aki azt is megemlítette, hogy Magyarország az EU-ban sereghajtóvá vált az egy főre eső GDP-ben és fogyasztásban, de az élre került az árak tekintetében.

Azt is megígérte, hogy nem tesz majd különbséget a Tisza Párt a 100 fős és a 1,5 milliós település között.

Felelősségünk van a budapestiek felé, ahol mára már a Tisza a legerősebb politikai erő

- hívta fel a figyelmet.

Hiszek a nagy sportesemények nemzetegyesítő erejében, de az olimpiarendezés egy egész országot érintő stratégiai ügy, ezért szükség esetén alapos szakmai vitát és országos szavazást rendezünk a rendezésről, egyéb más országos kérdések mellett - jelezte támogatóinak. Ennek kapcsán üzent Karácsony Gergely főpolgármesternek és a kormánynak, hogy csak a magyar emberek döntésének fényében kezdjék meg az előkészületeket.

Határozottan üzent a főpolgármesternek: a Tisza Párt szerinte semmilyen politikai alkut és együttműködést nem köt a Fidesszel, sem a baloldali ellenzéki tömörüléssel, és ebben szerinte Karácsony Gergely egyértelműen Gyurcsány Ferenc politikai szövetségese. Ezért a Karácsonnyal kötendő háttéralku a Tisza Párt részéről teljesen kizárt - mondta. Ettől függetlenül jövő héten a főpolgármesterrel tervezett informális egyeztetésre elmegy Magyar Péter.

Szeptembertől, mint kormányzásra készülő erő, valódi Kormányinfókat fogunk tartani, ahová a sajtó minden képviselőjét szeretettel várjuk - jelezte.

Azt is bejelentette, hogy létrehozta a Ludas Matyi alapot, egyesület keretében teszik ezt, és így vállalkozók, cégek is támogathatják a kezdeményezést.

Az új fejezet egy rendszerváltás előkészítéséről szól. Új korszakot nyitunk új lendülettel, új emberekkel és új struktúrával - fejtette ki. Arról is beszélt, hogy az anyagiak összegyűjtése érdekében közösségi finanszírozásba kezdtek.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Hegedüs Róbert

Kasza Elliott-tal

McDonald's Corporation - elemzés

Két hónapja van a Top10-ben. Júniusban nem tudtam elemezni, mert a roic.ai valami fejlesztés miatt változtatott a letölthető adatok formátumán, azt ígérték, hogy javítják, de a végén én al

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
omikron szupervariáns szupermutáns delta domináns