Tovább menetel az AutoWallis: újabb országot hódítottak meg, új márkát is bevezettek
Gazdaság

Tovább menetel az AutoWallis: újabb országot hódítottak meg, új márkát is bevezettek

Portfolio
Jól illeszkedik a csehországi autókiskereskedelmi piacra való belépés az AutoWallis stratégiájába, a wigo carsharing után a wigo fleet márka bevezetésével pedig Magyarország első integrált mobilitási szolgáltatóját hozták létre. A magyarországi új autó piacon idén sokkal kedvezőbbek a folyamatok, mint tavaly, az elektromos autós szegmens pedig nemcsak itthon kap állami támogatást – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a Portfolio Checklist csütörtöki adásában.

Nemrég jelentette be az AutoWallis, hogy belépett a cseh autókiskereskedelmi piacra, miután sikeresen lezárta a Stratos Auto három BMW márkakereskedésének felvásárlását.

Az AutoWallis már eddig is 16 országban jelen volt, gépjármű kiskereskedelemmel viszont eddig csak Magyarországon és Szlovéniában voltak jelen, és most már Csehországban is ott vannak. Utóbbi helyen a három BMW szalon megvásárlása csak a kezdet lehet, már tárgyalnak további lehetőségekről, melyek segítségével tovább tudnák bővíteni a jelenlétüket, ahogy azt tették korábban Szlovéniában is – mondta el Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a Portfolio Checklist csütörtöki adásában.

Ormosy Gábor
AutoWallis Group, Vezérigazgató
Ormosy Gábor 2019 óta a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis vezérigazgatója. Az AutoWallis Csoport a közép-kelet-európai régió 16 országában van jelen 24 márkát képviselve
Tovább
Ormosy Gábor 2019 óta a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis vezérigazgatója. Az AutoWallis Csoport a közép-kelet-európai régió 16 országában van jelen 24 márkát képviselve Tovább

A cégvezető hozzátette:

a cseh piac nagyon fejlett, körülbelül két és félszer akkora, mint a magyar, és a lépés kiválóan illeszkedik az autowallis hosszú távú stratégiájába.

Ennek keretében organikusan és felvásárlásokkal is növekedni szeretnének, ami igaz a nagykereskedelmi és a kiskereskedelmi tevékenységre egyaránt. Utóbbit egyébként elsősorban ott szeretnék fejleszteni, ahol márkaképviseletekként már jelen vannak, ahogy történt ez Csehországban is.

Ormosy Gábor
Ormosy Gábor, az AutoWallis Csoport vezérigazgatója

Létrejött a wigo fleet

Ormosy a wigo fleet létrehozásáról is beszélt a podcastben, ezen a néven folytatja ugyanis a cégcsoportjukhoz tartozó Nelson Flottalízing a flottakezelő tevékenységét. A lépés keretében integrált mobilitási szolgáltatót hoznak létre, a márkanév pedig a városi rövid távú autókölcsönző szolgáltatás miatt Magyarországon már jól ismert.

Ezzel kapcsolatban elmondta: ha bővülnek mobilitási téren – akár külföldi márkákkal –, akkor az mindig egy eldöntendő kérdés lesz, hogy az új céget a wigo név alá rendezik-e.

Hogy áll a piac?

A piaci klímával kapcsolatban Ormosy Gábor elmondta: Európában Magyarországon kívül az új autó szegmensben a visszapattanás jellemzően már megtörtént 2023-ban – ez hazánkban viszont csak idén indult el. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy itthon az elektromos autó szegmens is bővülőben van, ez a részpiac ugyanakkor nagyon kitett az állami támogatásoknak, nemcsak Magyarországon, hanem Európában máshol is – fogalmazott.

Az AutoWallis-vezérrel készült teljes interjú már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adásában a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is a harmadik könyvjelzőtől (10:56-tól): 

KÖVESS MINKET

A podcast és a cikk megjelenését az AutoWallis támogatta.

Címlapkép forrása: Shutterstock

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
lázár jános miniszter