Jelentősen megváltozhat a 12-es villamos útvonala - A BKK a lakosság véleményét is kikéri az ügyben
Gazdaság

Jelentősen megváltozhat a 12-es villamos útvonala - A BKK a lakosság véleményét is kikéri az ügyben

Portfolio
A Budapesti Közlekedési Központ a 12-es villamosjáratot úgy fejlesztené, hogy vonalát egészen a Lehel térig hosszabbítaná meg, ezért társadalmi egyeztetést indított. A társadalmi egyeztetés során a társaság számít a járatot használók, valamint a környéken lakók véleményére. A kérdőívet a BKK oldalán lehet kitölteni.

A BKK társadalmi egyeztetést tart a jelenleg Angyalföld kocsiszín és Rákospalota, Kossuth utca között közlekedő 12-es villamos jövőbeli közlekedésével kapcsolatban. A közlekedésszervező a villamosközlekedés bővítését tűzte ki célul az elkövetkezendő évekre, javuló kapcsolatokat és sűrűbb kiszolgálást biztosítva a térségek között.

Budapest hosszútávú közlekedési stratégiája alapján Rákospalota és Újpest térségéből a villamosok a Lehel tér–Nyugati pályaudvar–Bajcsy Zsilinszky út–Deák Ferenc tér útvonalon érhetik majd el a belvárost, valamint Újbuda térségét, ezzel átszállásmentes és versenyképes új villamosvonalak jöhetnek létre. A BKK szerint

ennek első lépése a 12-es villamos meghosszabbítása a Lehel térig.

A Rákospalotáról induló 12-es villamos jelenleg csak Újpestig közlekedik, nem éri el az angyalföldi térséget, a Róbert Károly körutat, a Dózsa György utat és a Lehel teret.

A BKK hozzátette: Rákospalota és Újpest között több buszjárat is közlekedik hasonló funkcióval, a villamossal alapvetően párhuzamosan. A 12-es villamos önálló szakaszán alacsony a forgalom, a jelenlegi hálózat nem elég hatékony, a meghosszabbítás és a javuló kapcsolatok új utasok számára tehetik versenyképessé a közösségi közlekedést.

A 12-es villamost érintő változásokat 2024 őszétől tervezi bevezetni a BKK. A változásokkal kapcsolatban július 17-ig várja a közlekedésszervező a véleményeket a társaság weboldalán található kérdőív kitöltésével.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: Magyarország történelmi méretű segítséget nyújt Ukrajnának
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
egészségügy-egyesült-királyság-gyógyszeripar-szponzoráció-szabálytalanság-novo-nordisk-jogsértés-magatartási-kódex-hatóság