Újabb részletek az Árpád hídon történt balesetről: korábban már elengedték a férfit
Gazdaság

Újabb részletek az Árpád hídon történt balesetről: korábban már elengedték a férfit

Portfolio
Szerda este súlyos baleset történt a budapesti Árpád hídon, amelyben három ember életét vesztette, és négyen megsérültek. A rendőrség sajtótájékoztatót tartott az esetről - számolt be a HVG.

Az Árpád hídon egy forgalommal szemben haladó autó frontálisan ütközött két másik járművel szerda este. A tragikus baleset következtében három személy meghalt, négy embert pedig kórházba szállítottak.

A balesetet egy férfi okozta, aki a budai oldalon erőszakkal elvitt egy taxit, majd menekülés közben hajtott fel szemben a hídra.

Csécsi Soma szóvivő tájékoztatása szerint az eset a III. kerületi Tavasz utcából indult, ahol egy taxis nő dohányzott nyitott ajtókkal leparkolt autója mellett.

Egy férfi kihasználta a taxis figyelmetlenségét, bepattant a kocsiba, és rövid dulakodás alakult ki közöttük. A nő próbálta nyitva tartani az ajtót, de a férfi erősebb volt nála, sikerült becsuknia azt és elhajtott

- tette hozzá Csécsi Soma.

A férfi az Árpád híd Vörösvári úti lehajtóját használva hajtott fel az átkelőre, ahol rövidesen összeütközött egy szürke Hyundaijal.

Ebben az incidensben csak anyagi kár keletkezett, senki nem sérült meg.

Az ellopott taxival továbbhajtott Pest felé.

A második baleset a Margit-szigeti lehajtó közelében történt, ahol a férfi frontálisan nekiütközött egy Suzukinak. A Suzuki mögött érkező másik taxi hátulról belecsapódott az ütközésbe került járműbe. Ebben a karambolban az ellopott taxit vezető 43 éves férfi meghalt, valamint életét vesztette a Suzuki 34 éves sofőrje és annak 32 éves női utasa is. A másik taxiban ülő négy embert kórházba vitték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított az ügyben és szakértők bevonásával vizsgálja, hogy a férfi szervezetében volt-e tiltott vagy kábító hatású szer illetve milyen sebességgel haladt.

Volt egy másik eset is

Csécsi Soma arról is beszámolt, hogy szerdán kora reggel már kihívták a rendőröket ugyanarra a férfira: 5 óra 10 perckor kaptak bejelentést arról, hogy zavartan viselkedik a III. kerületben.

"A rendőrök átvizsgálták nyugágyát és kábítószergyanús anyagot találtak nála, ezért előállították őt a kerületi kapitányságra" - mondta Csécsi Soma. Az ott elvégzett gyorsteszt kimutatta, hogy kábítószert fogyasztott; emiatt gyanúsítottként hallgatták ki csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása vétsége miatt. Bár elismerte tettét vallomást nem tett.

Tekintettel arra, hogy ekkor az őrizetbe vétel feltételei nem álltak fenn, szabadon bocsátottuk

- mondta Csécsi.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Mihádák Zoltán

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kakaó