HVG: a Schadl-ügy egyik tanúja halt meg az Árpád hídi balesetben
Gazdaság

HVG: a Schadl-ügy egyik tanúja halt meg az Árpád hídi balesetben

Portfolio
A HVG több forrásból is megerősített értesülése szerint szerda este az Árpád hídi balesetben elhunyt B. Ervin, a Schadl-ügy tanúja.

A férfi abban a szürke Suzukiban ült, amelyet az ellopott taxi sofőrje nagy sebességgel tarolt le a hídon. A rendőrség tájékoztatása szerint a Suzukit egy 34 éves férfi vezette, vele az autóban 32 éves női utasa ült. A nő a lap szerint B. Ervin élettársa volt, ő is életét veszítette a tragédiában.

Szerda este frontálisan ütközött az Árpád hídon egy, a forgalommal szemben haladó lopott taxi. A balesetben három ember halt meg, a lopott taxi sofőrje, valamint a vétlen suzukis és utasa. A balesetben érintett volt egy, a Suzuki mögötti Skoda taxi is, az abban utazók megsérültek, őket kórházba szállították.

B. Ervin végrehajtó-helyettesként dolgozott.

Ő volt az az ember, akitől az ügyészség által hivatalosan csak „1. számú tanúnak” nevezett, neve elhallgatását kérő informátora kapta értesüléseit a végrehajtói kar volt elnökének, Schadl Györgynek az ügyleteiről.

Az 1. számú tanút áprilisban hallgatta meg az ügyben a bíróság, ő korábban, az ügy nyomozati szakaszában még azt mondta, „akiből később végrehajtó lett, azoknak vissza kellett osztani a pénzt Schadlnak”. Az 1. számú tanú amúgy szintén végrehajtó-helyettes, és ő nevezte meg informátoraként B. Ervint az április tárgyaláson - írja a lap.

Szerda este súlyos baleset történt a budapesti Árpád hídon, amelyben három ember életét vesztette, és négyen megsérültek. A balesetet egy férfi okozta, aki a budai oldalon erőszakkal elvitt egy taxit, majd menekülés közben hajtott fel szemben a hídra. A férfi az Árpád híd Vörösvári úti lehajtóját használva hajtott fel az átkelőre, ahol rövidesen összeütközött egy szürke Hyundaijal. Ebben az incidensben csak anyagi kár keletkezett, senki nem sérült meg. Az ellopott taxival továbbhajtott Pest felé. A második baleset a Margit-szigeti lehajtó közelében történt, ahol a férfi frontálisan nekiütközött a Suzukinak. A Suzuki mögött érkező másik taxi hátulról belecsapódott az ütközésbe került járműbe.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Mihádák Zoltán

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
nap-napsutes-felho-homerseklet-idojaras-milyen-ido-varhato-milyen-idojaras-varhato