Jön az újabb hőhullám – Ez tartósabb lesz, mint az előző
Gazdaság

Jön az újabb hőhullám – Ez tartósabb lesz, mint az előző

Portfolio
Újabb, ezúttal tartósabbnak ígérkező hőhullám érkezik. Szombaton 29-35, vasárnap pedig 31-37 fok között alakulnak a csúcsértékek. Jövő szerdán és csütörtökön egy gyenge hidegfront érkezhet elszórt záporokkal és zivatarokkal, de jelentős hőmérséklet-csökkenés nem várható. Az éjszakák egyre melegebbek lesznek, a jövő héten többnyire 20 fok fölötti minimumokra kell számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Csütörtökre virradó éjszaka A legtöbb helyen csökken a felhőzet, és reggelre már általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Elvétve előfordulhat zápor. Az északnyugati, északi szél jellemzően gyenge, mérsékelt marad, az Észak-Dunántúlon hajnalban megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. 

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Zápor néhol előfordulhat, nagyobb eséllyel a Duna vonalától keletre, illetve az Alpokalja térségében számíthatunk rájuk. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és a Duna vonalának tágabb térségében élénk, az Északnyugat-Dunántúlon erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 25 és 28 fok között várható. 

Pénteken napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél a délnyugati tájak kivételével nagyobb területen megélénkül, néhol megerősödik. Hajnalban 10, 18, délután 26, 31 fokot mérhetünk. 

Szombaton napos idő várható fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik a déli, délkeleti szél. A hajnali 12, 19 fokról délutánra 29 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet. 

Vasárnap napos időben lesz részünk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő várható, de északnyugaton nem kizárt egy-egy zápor, zivatar. Több helyütt megélénkül a déli szél.

A hajnali 15, 22 fokról a délutáni órákra 31 és 37 fok közé melegszik fel a levegő.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
napszemüveg