Koronavírus: megszólaltak a szakértők, ez már az új Covid-hullám?
Gazdaság

Koronavírus: megszólaltak a szakértők, ez már az új Covid-hullám?

Portfolio
Az Egyesült Államok nyugati államaiban a COVID-19 terjedésének egyik legfontosabb mutatója, a szennyvízmintákban kimutatott SARS-CoV-2 vírus szintje hivatalosan is elérte a "magas" szintet - derül ki az amerikai járványügyi központ friss adataiból. Az ügynökség szerint azonban még túl korai lenne megmondani, hogy az idei nyári COVID-19 hullám országos szinten is megérkezett-e - közölte a CBS.

A CDC június 27-ig tartó adatai szerint az ország legtöbb részén emelkedik a szennyvízmintákban kimutatott vírus szintje. Az egészségügyi hatóságok egyre inkább a csatornákból származó minták elemzésére támaszkodnak, hogy megismerjék a COVID-19 trendeket, mivel a fertőzési esetek nagy részét már nem vizsgálják vagy jelentik. Emellett a sürgősségi osztályoktól és kórházaktól származó adatokra is támaszkodnak.

Országos viszonylatban a vírus szintje még mindig "alacsony" - közölte a CDC. A nyugati országrészben azonban az előzetes adatok azt mutatják, hogy ez a kulcsfontosságú tendencia mostanra átlépte azt a küszöbértéket, amelyet az ügynökség "magas" szintnek tekint.

Dr. William Schaffner, a Vanderbilt Egyetem Orvosi Karának professzora szerint

visszatért a nyár, és hamarosan bekövetkezik a COVID megbetegedések nyári hulláma

- tette hozzá Schaffner. Ez alatt azt érti, hogy nyáron általában van egy kisebb emelkedés atz esetszámban, majd ősszel csökkenés következik be, télen pedig ismét jelentős növekedést tapasztalhatunk. A CDC ugyanakkor nem mondta ki egyértelműen, hogy az idei nyári hullám már megkezdődött volna.

2024 áprilisában és májusában a COVID-19 aktivitása alacsonyabb volt, mint korábban bármikor a világjárvány kezdete óta. A közelmúltbeli növekedést ebből az alaphelyzetből kiindulva kell figyelembe venni

- állt a CDC pénteki közleményében.

Korábbi években is tapasztaltak hasonló növekedést nyáron, miután tavasszal visszaesett az esetszám. Az országban egy új variáns terjedése okoz aggodalmat: az LB.1 variáns, amely tavaly téli JN.1 variáns "leszármazottja". Június elejéig New York és New Jersey régiójában ez tette ki az esetek 30,9%-át.

A hazai járványügyi helyzetről Oroszi Beatrixszal, a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központjának igazgatójával beszélgettünk a héten.

SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
nyugta