Egyre több beteg szorul ki az állami egészségügyből, és megy a magánellátókhoz
Gazdaság

Egyre több beteg szorul ki az állami egészségügyből, és megy a magánellátókhoz

Portfolio
A Prémium Egészségpénztár idén is megkérdezte tagjait arról, hogy a mögöttük levő egy év gazdasági változásai hogyan befolyásolták, illetve mennyiben változtatták meg egészségügyi költéseiket. Szembetűnő a felmérés azon eredménye, miszerint sokan már nem tudják elkerülni a magánorvosi kiadásokat, nem férnek ugyanis hozzá az állami egészségügyhöz.
A magánegészségügyi szektor legnagyobb találkozó fóruma jön szeptember 26-án. Érdemes regisztrálni a Private Health Forum rendezvényünkre:

Az egészségpénztár és stratégiai partnere, az NN Biztosító által közösen összeállított kérdőívet több mint tizenegyezren töltötték ki, amely alapján a felmérésben résztvevők felének nem változott szignifikánsan az életszínvonala, míg egyharmaduknak sajnos romlott. Mindez egy évvel ezelőtt még drámaibb képet mutatott, akkor közel 40 százalékuk mondta, hogy rosszabbul él.

Míg egy éve a válaszadók egyharmada faragta le a magánorvosi ellátásra szánt összeget, idén már csak közel a negyedük (23 százalék). Sőt, nemcsak, hogy nem spóroltak, összességében 44 százalékuk többet költött magánellátásra, 54 százalékuk gyógyszerekre, 73 százalékuk pedig fogorvosi kezelésekre. A válaszadók 41 százaléka nyilatkozott úgy, hogy gyakorlatilag semmin sem tudott spórolni.

Bár sokan nagyon szeretnék elkerülni a magánorvosi kiadásokat, nem tudják. A válaszadók többsége azért kénytelen egyre többet használni a magánorvosi ellátást, mert

nem fér hozzá olyan könnyen az államihoz: tavaly még közel 54 százalékuk mondta ezt, idén már 64 százalék.

Ezzel párhuzamosan kevesebben lettek azok, akik visszafelé áramlanak. Tavaly még 30 százalék nyilatkozta, hogy nem tudja megfizetni a magándoktorokat és az államiban keres megoldást, idén ez 20 százalékra esett vissza. Sajnos szép számmal akadhatnak olyanok is, akik lényegében ellátás nélkül maradnak.

A magánegészségügyi szektor legnagyobb találkozó fóruma jön szeptember 26-án. Érdemes regisztrálni a Private Health Forum rendezvényünkre:

A magánegészségügyi szektor helyzetéről nemrég jelent meg elemzésünk:

A tagok 82 százaléka mondta azt, hogy segít egészsége megőrzésében, hogy egészségpénztári tagként akár évi 150 ezer Ft szja-visszatérítéssel élhet, sőt 37 százalékuk kizárólag azért tudott valamilyen szolgáltatást igénybe venni, mert egészségszámlájáról finanszírozni tudta. A válaszadók 88 százaléka annak is örülne, ha a munkáltatója a SZÉP kártyához hasonlóan az egészségszámlájukra is fizetne - derült ki a tájékoztatóból.

Címlapkép forrása: Portfolio

SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Csendben óriási átalakulás zajlik az energiaszektorban