Gazdaság

Rekordévet zárt a Ganz 2023-ban

Portfolio
Több mint másfélszeresére, 71,55 millió euróra nőtt a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. árbevétele 2023-ban. A 2020-ban történő reorganizációt követően a nehézgépgyártó vállalat több energiahatékonysági és gyártástechnológiai fejlesztést indított el, olvasható a vonatkozó közleményben. A társaság árbevételének fele az európai piacról származott 2023-ban.

Sikeres üzleti évet zárt a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft: a vállalat nettó árbevétele a 2022-es 43,89 millió euróról tavaly több mint másfélszeresére, 71,55 millió euróra nőtt, ezzel egyidejűleg az adózott eredménye 2,29 millió euróról 4,45 millió euróra emelkedett.

A vonatkozó sajtóközlemény szerint

a 2020-ban végrehajtott vállalati reorganizációt követően a Ganz teljes megújuláson ment keresztül az elmúlt években,

és mind a négy üzletágában – transzformátor, forgógép, Intelligent Solutions és szerviz – jelentősen növelni tudta forgalmát a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt. Tavaly a belföldi értékesítés 22,14 millió euróról 37,88 millió euróra, míg az export-árbevétel 21,75 millió euróról 33,61 millió euróra nőtt.

A Ganz egyik legfontosabb technológiai innovációja az Intelligent Solutions digitális monitoring rendszer 2022-es bemutatása volt, amely a transzformátorok mellett ma már forgógépekre is integrálható, emlékeztet a vállalat.

A vállalat gyártóüzemeit is fejleszti és optimalizálja: tavaly júniusban a Ganz elindította átfogó energiafelhasználás-optimalizálási programját, amelynek keretében 2 MW kapacitású naperőmű építését kezdte el a tápiószelei gyártóüzem mellett, a gyár gázfelhasználását pedig új, korszerű gépészeti megoldásokkal és hőszigeteléssel kívánja tovább csökkenteni. A program részeként a vállalat javítani kívánja a termelési folyamatainak energiahatékonyságát, valamint növelni a megújuló energiaforrások hasznosításának mértékét, illetve a transzformátor- és a forgógépgyár épületeinek energiahatékonyságát is.

Fontos mérföldkő volt a társaság életében, hogy 2023-ban újraindította a gyártási tevékenységet a Szolnok déli ipari övezetében visszavásárolt egykori Ganz-telepen, ahol azóta a transzformátorok külső acélszerkezeteit gyártja. A termelés elindításához a vállalat 3,8 millió euró értékű fejlesztési tervet hagyott jóvá, amely összeg nagy részét a gyártástechnológia fejlesztésére és a telephely energiahatékonyságának növelésére fordította.

A Ganz idén folytatja a korábban megkezdett beruházási programját: 2024 elején 12 millió euró értékű technológiafejlesztési célú beruházást indított forgógépgyárában új eszközök beszerzésére és a jelenlegi berendezések korszerűsítésére, ami a gyártási folyamatok hatékonyabbá tételét célozza a folyamatosan növekvő magyarországi és nemzetközi megrendelésállomány kielégítése érdekében.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Lengyelország 6 milliárd köbméter gázt szállíthat Ukrajnának