Jó hír érkezett Görögországból
Gazdaság

Jó hír érkezett Görögországból

MTI
Vasárnapra sikerült eloltani az Athén határában pusztító erdőtüzet, mindazonáltal Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök kemény nyárra figyelmeztetett a természeti csapások tekintetében.

A görög hatóságok tizenöt helikoptert, illetve repülőgépet, valamint tűzoltók százait vetették be a lángok megfékezésére a fővárostól nagyjából 20 kilométerre található sűrű erdőségben.

Az erdőtűz szombaton ütött ki egy olyan térségben, ahol hosszabb ideje nem volt csapadék, és hetek óta 35 Celsius-fokot is meghaladó hőhullám tombol. Szombaton ráadásul heves széllökések is voltak, amelyek a füstfelhőket a főváros felé fújták, ahol számos kerületben lehetett érezni az égett szagot, és hamu is hullott.

"A nehézségek még csak most kezdődnek. Folyamatosan aggódunk" - írta Micotákisz a Facebookon. A tűzoltóság vasárnap közölte, hogy Közép-Görögország szinte minden régiójában tüzek ütöttek ki, ahogy több szigeten is; a legsúlyosabb a helyzet Szérifosz szigetén, ahol hat faluból is ki kellett ideiglenesen telepíteni az embereket. Szérifosz polgármestere az ERT közszolgálati rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy azt a tüzet is sikerült az éjszaka folyamán ellenőrzés alá vonni.

 Athéntól keletre, Szúnion és a mintegy 90 kilométerre északra található Halkida településénél több kisebb erdőtűz is tombolt, s az ERT értesülése szerint több épület is a lángok martalékává vállt. Az erdőtüzek térségében nincsenek turisztikai létesítmények - idézte az állami tévé a hatóságokat. Meteorológusok szerint az országban az elmúlt tél volt a legmelegebb a feljegyzések kezdete óta, ami kedvez további erdőtüzek keletkezésének az idén.

Címlapkép forrása: Getty Images A címlapkép illusztráció

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1333118615