Szélsőséges időjárás jön az egész kontinensen: erdőtüzeket, jégesőt és extrém viharokat várnak a szakértők
Gazdaság

Szélsőséges időjárás jön az egész kontinensen: erdőtüzeket, jégesőt és extrém viharokat várnak a szakértők

Portfolio
A perzselő hőmérséklet Európában a következő hónapban tovább fokozódik, a kontinens egyes részein pusztító hőhullámok és erdőtüzek, szélsőséges időjárás, viharok és jégeső várható - számolt be a Bloomberg.

Az éghajlatváltozás világszerte súlyosbítja a szélsőséges időjárás hatásait, és 2024 várhatóan az eddigi legmelegebb év lesz. Az északi félteke újabb perzselő nyárra készül, miután a hőség már tavaly is milliók egészségét és megélhetését fenyegette.

A Bloomberg által megkérdezett meteorológusok szerint júliusban Görögországban, Spanyolországban és Olaszországban lesz a legmelegebb. Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban átlag alatti hőmérséklet várható, de a hónap végére melegebbre fordulhat.

Az Atlanti-óceán hőmérséklete az elmúlt hónapokban rekordokat döntött, és Matthew Dross, a Maxar Technologies előrejelző cég meteorológusa szerint hozzájárul a Délkelet-Európa egyes részei felett uralkodó hőséghez.

A globális tengerfelszíni hőmérséklet ebben szerepet játszik, mivel az óceánok és a légkör szoros kölcsönhatásban állnak egymással

- mondta.

Júniusban Görögországban az erdők lángra kaptak, amikor a hőmérséklet 40 Celsius-fok fölé emelkedett. A népszerű Santorini és Mykonos szigetektől a fővárosig, Athénig nagy a kockázata annak, hogy a következő héten újabb erdőtüzek keletkeznek. Júliusban Észak-Olaszország lesz a heves esőzések központja, az északi Balkánnal és a Baltikummal együtt. Ott találkozik az Észak-Európából érkező hűvösebb időjárás és a délkeletről érkező melegebb levegő.

Ez a zóna valószínűleg heves viharok sorozatát hozza, amelyek károkat okozó szeleket, jégesőt és villámárvizeket hozhatnak

- mondta Tyler Roys, az AccuWeather vezető meteorológusa.

Európa más részein, például az Egyesült Királyságban és Franciaországban júliusban az átlagosnál kevesebb csapadék fog hullani.

Címlapkép forrása: Portfolio

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Orban Viktor Herbert Kickl Andrej Babis