Megtudtuk: az OTP elérte az Apple-t a magyarországi levonások ügyében
Bank

Megtudtuk: az OTP elérte az Apple-t a magyarországi levonások ügyében

Portfolio
AZ OTP elérte az Apple londoni központjának szakértőit azután, hogy az Apple Pay váratlanul és teljesen indokolatlanul több tranzakciót is végrehajtott magyar bankszámlákon - értesült a Portfolio. Az Apple-nél elmondták, azonosították a hiba okát és kidolgozták a megfelelő eljárásrendet annak kezelésére.

Az OTP Bank szakemberei közvetlenül elérték az Apple londoni központjának szakértőit - értesült a Portfolio az OTP-hez közeli forrásból. Az Apple-nél elmondták, azonosították a hiba okát és kidolgozták a megfelelő eljárásrendet annak kezelésére.

Azt az ígéretet kapták az OTP szakemberei, hogy még pénteken elküldik azt a korrekciós állományt, azaz adatcsomagokat a kártyatársaságoknak, amelyek segítik majd a magyar kártyákra indokolatlanul terhelt tételek elszámolását a hazai bankoknak.

Az OTP Bank ez alapján a lehető legrövidebb időn belül rendezi ezeket a tételeket ügyfeleinél. Ennek időigénye a számos tétel miatt akár több nap is lehet - fogalmazott forrásunk.

Szerda este robbant a hír, hogy az Apple Pay váratlanul és teljesen indokolatlanul több tranzakciót is végrehajtott magyar bankszámlákon. Banktól, kártyatípustól függetlenül terhelték tévesen a kártyákat. Régebbi tranzakciókat terhelhetett újra az Apple - mint kereskedő - egy technikai hiba miatt.

Csütörtökön a Bankszövetség közölte, az Apple alkalmazásboltja tévesen, nagy volumenben terhelt magyar bankkártyákhoz tartozó számlákat 2024. június 26-án 18 órát követően néhány órán keresztül. Az Apple fogadja a kapcsolódó ügyfélmegkereséseket. Visszajelzésük alapján a technikai probléma miatt tévesen terhelésre került összegek visszatérítése az Apple által folyamatban van.

A Magyar Nemzeti Bank közölte, szorosan figyelemmel kísérik az Apple szolgáltatásokhoz kötődő jogosulatlan fizetések ügyét az ügyfelek védelme és az elektronikus pénzforgalomba vetett bizalom fenntartása érdekében. A jogosulatlan és jóvá nem hagyott kártyatranzakciók teljes összege a károsultaknak visszajár.

Mindezek után a téves terhelések csütörtökön is folytatódtak egyes ügyfeleknél. Egyik olvasónk esete különösen érdekes, ugyanis ő már szerdán letiltatta az Apple-nél használt kártyáját, ennek ellenére újabb téves terhelések érkeztek a számlájára.

Pénteken kiderült, hogy már a kormány asztalán van az Apple magyar ügyfeleket megkárosító botránya a Telex információi alapján.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
GettyImages-1368207258