Fontos hírt kaptak a MÁV-tól a Balatonra készülők
Gazdaság

Fontos hírt kaptak a MÁV-tól a Balatonra készülők

MTI
|
Portfolio
A főszezonban hétköznap is járnak az éjszakai Bagolyvonatok a Balaton déli partja és Budapest között - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Budapest és Keszthely között naponta, míg az északi és nyugati parton a Bagolyvonatok többsége csak péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakákon közlekedik.

Ezekkel a vonatokkal éjszakánként akár 5-7 ezren is utaznak rövidebb vagy akár hosszabb szakaszon - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy a déli parton a Déli pályaudvar és Keszthely között a nyári időszakban minden nap kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok, amelyek a part mentén minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A hétvégi időszakban, azaz csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Bagolyvonatok sűrűbben, óránként közlekednek a part menti szakaszon, egyes vonatok esetén székesfehérvári átszállással.

Az északi és a nyugati parton hétvégenként (péntekről szombatra, szombatról vasárnapra virradó éjszaka) a part mentén átlagosan kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok Keszthely-Tapolca, Tapolca-Balatonfüred és a Balatonfüred-Székesfehérvár viszonylaton. "Budapest és Balatonfüred között egy pár közvetlen Bagolyvonat is közlekedik" - áll a közleményben.

A Bagolyvonatokkal általános díjszabás szerint lehet utazni, ezért helyjegyre sincs szükség, így az igénybe vételükhöz elég az ország- és vármegyebérlet, ezek napijegy változatai (Vármegye24, Magyarország24) - tudatta a vasúttársaság.

Időjárás a Balaton és a Velencei-tó térségében

Pénteken gyenge-mérsékelt (5-20 km/h), változó irányú, helyi hatások alakította szél várható. Záporral élénkülés (25-40 km/h), zivatar környezetében átmeneti szélerősödés (40-55 km/h), helyenként viharos széllökés (~60 km/h) is lehetséges - írja a HungaroMet. Változóan felhős, de többnyire napos idő várható. Délelőtt helyenként alacsonyszintű rétegfelhőzet zavarhatja a napsütést, majd a déli óráktól a hosszabb napos időszakok mellett erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés.

A nap folyamán helyenként zápor, zivatar kialakulhat, nagyobb eséllyel a déli óráktól. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul, késő estére 23 fok köré hűlhet a levegő.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 25 fokos.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Új vállalkozói számla: Binx

A Számlázz.hu csapata egy új pénzügyi szolgáltatást indított vállalkozásoknak. Online nyithatsz vállalkozói bankszámlát, indulásnak szinte költségmentesen, egyedül a Binxen kívüli utal

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Orban Viktor Herbert Kickl Andrej Babis