Súlyos balesetet szenvedett egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak
Gazdaság

Súlyos balesetet szenvedett egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

Portfolio
A cseh fővárosból, Prágából tartott Budapestre az a gyorsvonat, amelyik a szlovákiai Érsekújvárnál (Nové Zámky) szenvedett balesetet.

A Szlovák Mentőszolgálat (OS ZZS) operatív központjának tájékoztatása szerint a szerelvény a Nyitrától délre eső Érsekújvár városánál egy vasúti átjáróban autóbusszal ütközött délután 5 óra magasságában. A hatóságok hozzátették, hogy az ütközés következtében négy ember az életét vesztette, valamint további öt ember megsérült. (Frissítés: az elhunytak száma azóta ötre emelkedett.) A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a mentőalakulatok, öt mentőautó mellett két mentőhelikopter érkezett. Az ütközés hatására az autóbusz kettészakadt, míg a mozdony lángra kapott. A balesetet követően a vonatszerelvényről az utasokat kimentették, őket autóbuszokkal szállították tovább. Több mint százan tartózkodtak a vagonokban az ütközés pillanatában, amely az EC 279 járatszámú, Prágából Budapestre tartó nemzetközi EuroCity járat volt. A mozdony a cseh vasúttársaság (CD) tulajdonában volt, a szerelvény többi része pedig a szlovák társaság, a ZSSK tulajdona, és ők biztosították a személyzetet is.

Egyes információk szerint a sérültek ellátása a helyi kórházban problémás lesz, mivel tegnapi özönvízszerű esőzés miatt ideiglenesen le kellett zárni az intézményt. Ezt később megerősítették a szlovák hatóságok is, a sérülteket a lévai, galántai, komáromi, nyitrai és pozsonyi kórházakba szállították.

Az szlovákiai Új Szó arról írt, hogy egyes szemtanúk szerint a vasúti átkelőben a jelzőberendezés egy szerdai baleset miatt nem működött, azt a nap folyamán tervezték megjavítani.

A vonalon a vasúti forgalom szünetel, valamint a közutat is lezárták a hatóságok.

A vonat és az autóbusz a II/1503-as Udvardi úton található vasúti átkelőnél ütközött, azért a hatóságok most a forgalmat az I/75-ös út felé terelik.

Az elmondások alapján már a helyszínre tart Matúš Šutaj-Eštok szlovák belügyminiszter és Rastislav Polakovič rendőrfőkapitány-helyettes. Megszólalt a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője, Paczolay Máté is, aki elmondta, hogy

a rendelkezésre álló információik szerint nincs magyar áldozata vagy sérültje a balesetnek.

Hangsúlyozta, a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Új vállalkozói számla: Binx

A Számlázz.hu csapata egy új pénzügyi szolgáltatást indított vállalkozásoknak. Online nyithatsz vállalkozói bankszámlát, indulásnak szinte költségmentesen, egyedül a Binxen kívüli utal

RSM Blog

VIDA - egyelőre nincs megállapodás

A ViDA csomag (VAT in the Digital Age, azaz Áfa a Digitális Korban) tárgyalásának legfrissebb fejleménye, hogy az ECOFIN 2024. június 21-i ülésén Észtország nem értett egyet a Digitális Kor H

Holdblog

Hová tegyük a pénzt a szocho elől?

Tartós marad az átmenetiként bevezetett 13 százalékos szocho a kamatjövedelmekre. Persze mint minden alól, ez alól is létezik kivétel, erről kérdezték a HOLD szakemberét. A... The post Hová

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
boka jános