Megállapodás született a magyar emeletes vonatok jövőjéről
Gazdaság

Megállapodás született a magyar emeletes vonatok jövőjéről

Portfolio
Karbantartástámogatás nyújtására vonatkozó megállapodást kötött a Stadler Magyarország Kft. a MÁV VAGON Kft-vel. A szerződés keretén belül a Stadler 40 darab emeletes KISS motorvonat tervszerű karbantartásában és hibajavításában működik közre a vállalat munkatársai, beleértve a szükséges alkatrészek biztosítását, illetve az esetleges balesetes javításokat is - olvasható a Stadler közleményében.

A megállapodás szerint a 2017 és 2019 között beszerzett 40 darab emeletes KISS típusú villamos motorvonat karbantartását a Stadler szakfelügyelete mellett továbbra is a MÁV VAGON munkatársai fogják elvégezni annak szolnoki telephelyén.

A szerződés időtartama 10 év, amely 3 teljesítési szakaszból tevődik össze. Az első és második teljesítési szakaszok a garanciális időszak alatti és azt követő időszakra vonatkoznak, míg a harmadik teljesítési szakaszban a járműfődarabok első esedékes nagyrevíziója történhet meg.

A szerződés alapját a 2012 és 2018 között beszerzett 63 darab FLIRT motorvonatra kötött hasonló megállapodás jelentette, amely szerint a karbantartási munkálatokat a megrendelő végzi saját munkatársaival, saját telephelyén, a gyártó szakmai felügyelete és teljeskörű alkatrész ellátása mellett, garanciát vállalva azok rendelkezésre állására. A karbantartás alatt álló járművek üzemkészsége végig magas, a szerződés időtartama alatt folyamatosan 94% felett volt.

A Stadler eddig összesen 195 járművet értékesített hazai vasúttársaságok részére, és csaknem 800 munkavállalóval van jelen Magyarországon. A Stadler által szállított járművek a MÁV-START teljes futásteljesítményének mintegy negyedét adják, az utasok közel fele pedig a svájci gyártó motorvonataira száll fel.

Címlapkép forrása: Portfolio

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lehangoló adatok jöttek, gyorsulva terjed a rendkívül fertőző betegség Magyarországon

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Varga-Bajusz Veronika allamtitkar