Portfolio signature

De miért nem tudott elmenni nyaralni Jürgen Klopp Egyiptomba?

Jürgen Klopp nem tudott elrepülni nyaralni Egyiptomba, erről posztolt a napokban a Liverpool korábbi edzője. Nem, nem azért, mert nem indult el időben a gépe, mint azoknak a magyaroknak, akik Stuttgartba mentek volna megnézni a magyar-skótot, hanem azért, mert áramkimaradások vannak az afrikai országban. Első ránézésre kis színes, nyári hírnek tűnik Klopp sztorija, amit viszont a helyiek nem túl vidáman élnek meg, és van benne minden, izraeli háború, évek óta tartó gazdasági problémák, alacsony devizatartalék, energiaválság.

Jürgen Klopp idén május végén hagyta ott a Liverpoolt, hivatalosan azért, hogy kipihenje magát, mielőtt újabb kihívásokat keres. Nyárra az egyik terve az volt, hogy Egyiptomba utazik, hogy többek között megnézze az ókori világ hét csodája között számon tartott gízai nagy piramist. Utazás előtt viszont az egyiptomiak közölték vele, hogy mivel nincs áram az országban, ezért inkább ne is repüljön ki, az utazását törölték.

A helyzet Egyiptomban most az, hogy az ország nagy részén naponta több órán keresztül nincs áram.

Ahhoz, hogy megfejtsük, hogy miért nincs áram, éveket kellene visszamennünk az időben, de az egyiptomi energiaválság tavaly nyáron súlyosbodott, így elég megnézni, mi történt akkor. Az áramkimaradások tavaly júliusban kezdődtek, akkor az egyiptomi miniszterelnök, Mostafa Madbuly még azt mondta, hogy legkésőbb tavaly szeptember közepére visszaáll a normális ellátás. Nem állt vissza.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés