Masszív zivatarrendszer csapott le Magyarországon, ezeken a településeken szakadt le az ég
Gazdaság

Masszív zivatarrendszer csapott le Magyarországon, ezeken a településeken szakadt le az ég

Portfolio
Tegnap egy masszív zivatarrendszer fejlődött ki a bosnyák és szerb hegyekben, ami aztán estefelé az Alföld fölé húzódott, ezt követően többh elyen fordult elő 50 mm-t meghaladó csapadékösszeg - írja a HungaroMet.

Az előrejelzéseknek megfelelően megérkezett tegnap a front, ami Magyarország felett hullámot vetett, mozgása lelassult. Ennek köszönhető a jelentős hőmérséklet-különbség az északnyugati és délkeleti országrész között, írja a HungaroMet. Ahova nem ért el a hideg légtömeg (Tiszántúl, Dél-Alföld) még 1-2 fokkal melegebb is lett, mint előző nap.

A front érkezésével már hajnalban voltak zivatarok a Dunántúlon, majd ezek délre, kora délutánra elhagyták az országot. Napközben nagy területen kevés volt a felhő, meredeken emelkedett a hőmérséklet, ráadásul a front előtt rendkívül nagy volt a labilitás. Volt kellő ideje és energiája kifejlődnie egy masszív zivatarrendszernek a bosnyák és szerb hegyekben, ami aztán estefelé az Alföld fölé húzódott. Ebből lett a legtöbb villám és a legtöbb "durvább" radarjel a 24 órás összegzett térképeken.

Több helyen fordult elő 50 mm-t meghaladó csapadékösszeg.

időjárás
Forrás: Facebook, HungaroMet

Ma is lehetnek még zivatarok, nagyobb eséllyel a Dunától keletre, illetve a Duna vonalában, azonban a tegnaphoz hasonló zivatarrendszer nem várható.

Ma sem lesz mindenhol nyugodt az időjárás, de azért az ország legnagyobb részén sok napsütés várható, írja a HungaroMet. Záporok, zivatarok ma is kialakulnak: az Alföldön még meglévő záporos, zivataros gócok ott lassanként lecsengenek, majd napközben és este legnagyobb eséllyel

csapadékgócokra egy, a Dunántúl keleti részei és a Duna mentén lévő összeáramlási vonal mentén és a Dél-Alföldön kell számítani.

A záporok, zivatarok számossága késő délután, estefelé egyre inkább csökken, legkésőbb a Duna vonalának tágabb környezetében szűnhet meg a csapadék. A hőmérséklet csúcsértéke 26 és 31 fok között várható.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ítéletet mondtak Magyarország felett: ha akarnánk, se lehetne eurónk még hosszú évekig

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
washington