FONTOS Százezrek tűntek el magyarok bankszámláiról: minden, amit eddig tudunk az Apple Pay megbolondulásáról
 
Portfolio signature

Meghökkentő számok: drága, stresszes, idegtépő, mégis egyre többen csinálják

Az emberek több mint felét teljes munkaidőben visszarendelték az irodába munkáltatóik, ami jelentősen növelte a bejárók költségeit, a hatékonyságot és a társas kapcsolatokat azonban sok esetben előre lendítette, derült ki a Deloitte kutatásából. A hibrid munkarend tűnik az ideális megoldásnak - a Z- és az Y-generáció tagjai számára legalábbis mindenképp.

Nem ment zökkenőmentesen a kollégák visszaintegrálása az irodai térbe még az olyan óriásoknak sem, mint a Google. Náluk wifi problémák adódtak, másutt felmondási hullám söpört végig vagy újra kellett írni az engedetlenségi szankciókat. Az elmúlt években világszerte heves viták folytak a munkahelyekre való visszatérésről: míg egyes cégek a koronavírus-járvány elmúltával egyértelműen arra törekedtek, hogy munkavállalóikat visszatereljék az irodába, addig a kollégák a pandémia idején megszerzett távmunkalehetőségek megtartását szorgalmazták.

Most a Z-generációs munkavállalók 64 százaléka, a Millenialoknak pedig pont a kétharmada (66 százaléka) állítja, hogy olyan szervezetnél dolgozik, amely nemrégiben bevezette a visszatérést az irodába - derül ki a Deloitte globális felméréséből.

A megkérdezettek szűk többsége már teljes munkaidőben ismét az irodából dolgozik (a Z-k 51%-a és az ezredfordulósok 57%-a).

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Milyen hatása van a home office megszüntetésének?
  • Hatékonyabb-e az irodai munkavégzés?
  • Hogyan hat az elköteleződésre az irodai munka?
  • Az anyagi gondok mellett mik a problémái a fiataloknak?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés