Gazdaság

Gyarapodott az MNB Alapítvány vagyona

Portfolio
A korábbi évekhez hasonlóan a tavalyi évben is tovább gyarapodott a Pallas Athéné Domus Meriti (PADME) Alapítvány - korábbi nevén MNB Alapítvány - vagyona. A szervezet 2023-ban 3,4 milliárd forint bevétel mellett 90 millió forint adózott eredményt ért el, összvagyona pedig év végén meghaladta a 283,4 milliárd forintot.

A PADME nem csak megőrizte az alapítók által eredetileg juttatott 266,4 milliárd forintos vagyonát, de folyamatosan gyarapította azt, és – az irányadó szabályozásnak eleget téve - kizárólag a befektetések hozamokból látta el támogatói tevékenységét.

Az elmúlt évi teljesítménynek is köszönhetően az Alapítvány vagyona immáron meghaladja a 283,4 milliárd forintot. Ezt a vagyont továbbra is az Optima Befektetési Zrt. kezeli, aminek a feladata, hogy az alapítványi vagyont – viharos időkben is – biztonságos megoldással értékálló vagyonelemekbe fektesse be.

Az alapítvány a 2023. üzleti évben közel 2 milliárd forint támogatást nyújtott tehetségkutató műhelyek, egyetemek, hallgatók, tudományos közösségek számára. A tavalyi évben a PADME támogatta az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány innovatív oktatásfejlesztési programját; az Eötvös Loránd Tudományegyetem professzori programját; a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tehetségkutató tevékenységét; a Külgazdaság című folyóirat 2023-as évi számai megjelentetését; a Kecskeméti Animációs Film-fesztivált; a Neumann János Egyetem ösztöndíjprogramját; a BME Gyerekegyetemet és a BME Művészeti Rezidenciaprogramját; a Selye János Egyetem kutatási program-ját; a Magyar Közgazdasági Társaság szakmai programjait; a Tiszaroffi Ösztöndíj, - és Továbbtanulási Program; a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatási és tudományos tevékenységének további fejlesztését; a Magyar Földrajzi Társaság értékmentő tevékenységét; a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort; megvalósítását.

SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
forint