Előfizetői tartalom

Ezekben a percekben dőlnek el a személyi kérdések az EU-ban

MTI
Megkezdődött hétfőn koraeste a tagországok vezetőinek soron kívüli munkavacsorája Brüsszelben, az Európai Tanácsot alkotó állam- és kormányfők arról egyeztetnek, hogy kiket jelöljenek az Európai Unió két intézményének, az Európai Tanács és az Európai Bizottság vezető pozícióiba, valamint az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének.

Hétfőn első alkalommal ül össze az Európai Tanács az európai parlamenti választások után. A mostani informális vacsorán elfogadott javaslatokat az állam- és kormányfők a jövő hét második felében tartott hivatalos uniós csúcson véglegesítik majd. A döntést nyolc tagállam vagy az európai népesség 35 százalékát képviselő kormány- és államfők akadályozhatják meg....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés