Előfizetői tartalom

Zelenszkij: a nemzetközi jogállamiság helyreállítható

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a buergenstocki találkozót követően kijelentette, hogy a nyugati és más vezetők támogatása az Ukrajnának szóló békefolyamatban azt mutatja, hogy a nemzetközi jogállamiság helyreállítható. A kétnapos svájci csúcstalálkozón számos ország képviselője vett részt, akik együttesen keresték a megoldást az ukrajnai konfliktus békés rendezésére.

A találkozón Zelenszkij hangsúlyozta, hogy az ENSZ Alapokmány teljes hatékonyságát vissza lehet állítani, ha a világ vezetői egységesen lépnek fel. Az ENSZ Alapokmány egy olyan nemzetközi szerződés, amely az Egyesült Nemzetek Szervezetének alapelveit és céljait rögzíti. Az ukrán elnök szerint ez az összefogás kulcsfontosságú ahhoz, hogy Ukrajna területi integritását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés