Portfolio signature

Nehéz döntés előtt a Fed

Ma lesz a befektetők számára nem csak a hét, hanem a hónap egyik legfontosabb napja. Az amerikai inflációs adatok publikálása mellett este jön a Fed-kamatdöntés. Elnézve az infláció ragadósságát és a sok szempontból ellentmondó reálgazdasági adatokat a jegybank továbbra sincs könnyű helyzetben. Bár a piac minden lehetőséget megragad, hogy lazítást árazzon, és igazából a Fed is hajlana rá, a kép ennél sokkal összetettebb, és akár a negatív forgatókönyveket sem lehet teljesen kizárni.

Mi történt a gazdaságban?

Az előző kamatdöntéshez képest némileg máshogy érkezünk a mostani elé. Egészen áprilisig meglehetősen erős adatok érkeztek az amerikai gazdaságról. Erős volt a fogyasztási kereslet (kiskereskedelmi forgalom, fogyasztási kiadások), a munkapiaci adatok nem okoztak csalódást, sőt! A márciusi nem-mezőgazdasági foglalkoztatottak száma 310 ezer fővel nőtt, míg a munkanélküliségi ráta 3,8%-on állt, viszont a bérekben egy óvatos csökkenő trend indult (hó/hó adatok alapján).

Az azóta eltelt időben viszont már sokkal vegyesebb a kép,

mivel olyan adatok érkeztek, amelyek alapvetően értékelik át, amit az amerikai gazdaságról eddig gondoltunk.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés