Előfizetői tartalom

Lesújtó számok: 134 évet kell várni, hogy megszűnjön a férfiak és nők közötti egyenlőtlenség

Portfolio
A Világgazdasági Fórum szerint a 2024-es választási év egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy előrelépést érjünk el a nemek közötti globális szakadék megszüntetésében. Szükség is lenne rá, mivel a friss adatok szerint 134 évre lenne szükség ahhoz, hogy a nők és férfiak közötti egyenlőtlenséget felszámoljuk – írja a CNBC.

A WEF szerdán közzétett jelentése szerint a korábbinál lassabb ütemben csökkent a nemek közötti egyenlőtlenség. A becslések szerint most 134 évre - azaz öt generációra - lesz szükség a nemek közötti globális szakadék megszüntetéséhez, szemben a 2023-as 131 évvel. Az idei választási ciklus azonban csökkentheti ezt a szakadékot a nők politikai szférában való képviseletének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés