Előfizetői tartalom

Pressman: az üzletelés Kínával kötöttségekkel jár, és a kamatot gyakran szuverenitásban fizetik

Portfolio
David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete dicsérte az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatokat és megosztotta gondolatait a jövőbeli együttműködésről az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) 35. születésnapján. Pressman figyelmeztetett a kormányt a Kínával kapcsolatos gazdasági kihívásokra is, és példaként hozta fel Sri Lanka esetét, amely sokat veszített egy Pekinggel folytatott üzleten.

Pressman kiemelte, hogy az AmCham már Magyarország NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozása előtt is fontos szerepet játszott az ország gazdasági életében. „Az Egyesült Államok minden tekintetben Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere. Magyarország exportőrei számára mi vagyunk az első számú célpont Európán kívül. Az amerikai cégek, amelyek közül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés