FONTOS Először ismerte el a magyar járványügy: belehalt ket csecsemő a szamarköhögésbe
 
Előfizetői tartalom

Ez aztán a fordulat a Dunaferr "megmentésében" - Bezárja a Liberty Dunaújváros a kokszolóit

Portfolio
A Liberty Dunaújváros megkezdi két kokszoló kemencéjének leállítási folyamatát, amelyek egyre hatékonytalanabbá, nehezen karbantarthatóvá váltak, és veszteséget termeltek a piaci túltermelési kapacitások miatt - jelentette be hétfő délben megjelent közleményében a társaság. A bejelentés időzítése rendkívül érdekes, ugyanis fél nappal az önkormányzati választások (ahol az ellenzéki összefogás jelöltje maradt a polgármester) után érkezett a térség szempontjából rendkívül negatív hír, ami szakértők szerint elkerülhetetlennek tűnt az elmúlt hónapokban. Ezzel az egykori Dunaferr megmentése újabb fordulatot vett, és megmentésről csak részben beszélhetünk. Hétfő délután az ügyben megszólalt az iparfejlesztésért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium is.

"A kokszgyártás június 12-én (szerdán) befejeződik, de a leállítási folyamat több hónapot vesz igénybe. A vállalat szorosan együttműködik az illetékes hatóságokkal annak érdekében, hogy a bezárás biztonságosan és a lehető legkörnyezetbarátabb módon történjen. A kokszoló kemencék leállítása jelentősen csökkenti az üzem CO2- és porkibocsátását, mely tisztább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés