Előfizetői tartalom

Most először sztrájkolnak a Samsung Electronics dolgozói

Portfolio
Pénteken sztrájkba léptek a Samsung Electronics dolgozói, ami a vállalat történetében először fordult elő. A National Samsung Electronics Union (NSEU), amely a vállalat több szakszervezete közül a legnagyobb, egynapos munkabeszüntetést hirdetett meg a Samsung szöuli irodaházában. A sztrájkot az váltotta ki, hogy megrekedtek a tárgyalások a bérpótlékokról és a szabadidőről - írta meg a The Verge.

A The New York Times beszámolója szerint a sztrájkolók többsége a Samsung chipes részlegénél dolgozik. Az azonban nem derült ki, hogy az NSEU nagyjából 28 400 tagja közül hányan vettek részt ténylegesen a munkabeszüntetésben. A cég chipes részlege tavaly 15 milliárd won (11 milliárd dollár) veszteséget jelentett be. Ebben nagy szerepet játszott az AI-boom. A Samsung hagyományosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés