FONTOS Valóra vált a demokraták legszörnyűbb rémálma – Tényleg visszaléptethetik Bident?
 
Portfolio signature

Két olyan esemény jön, ami földcsuszamlásszerű mozgásokat hozhat a piacokon

Portfolio
Nagyon fontos hét jön, idehaza és külföldön is piacmozgató makroadatokat tesznek közzé, valamint a Federal Reserve is kamatdöntő ülést tart. Mutatjuk, melyik napon mire kell figyelni.

Mi történt ezen héten?

A hét legfontosabb eseménye az amerikai munkaerőpiaci adatközlés volt, ami ismételten (sokadszorra) meglepetést okozott. A foglalkoztatottak létszáma várt felett bővült, eközben viszont nőtt a munkanélküliségi ráta, az összkép tehát továbbra is zavaros. Ezen nem segített az sem, hogy az átlagbérek váratlanul ismét emelkedni kezdtek.

nfp jobless munkanélküli usa amerika

Kamatdöntő ülést tartott az Európai Központi Bank, a várakozások szerint 25 bázisponttal csökkentették a kamatot, 2019 óta először vágva. Előretekintő iránymutatást nem kaptunk, a jegybank a beérkező adatokra figyel. A hazai adatközlések közül a kiskereskedelmi adat kiemelhető, ebben szintén meglepetést láttunk: a bolti eladások volumene esett áprilisban.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A piacoka visszatért a jókedv, összességében emelekdést láthattunk a részvényárfolyamokban a héten, a forint számár vegyesen alakult a kép: a hét közepén 390 fölé is gyengült a deviza az euróval szemben, de volt, hogy a szint alá sikerült erősödnie. A forint kilátásaival foglalkozunk következő Signature-eseményünkön, amelyen előfizetőként ingyenesen részt vehetsz:

Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ a cikkben?

  • Mire kell figyelni jövő héten?
  • Milyen piacmozgató események lesznek?
  • Melyik napokra kell figyelnünk?
  • Mi mozgatja a piacokat?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés