Előfizetői tartalom

Fellép Kína a lítium akkumulátorokkal szemben, és visszavág az EU-nak is a karbonpiacon

MTI
Egy új szén-dioxid-kibocsátást kezelő rendszert hoz létre 2027-ig Kína, amely idővel a lítium alapú akkumulátorokkal szemben is korlátozásokat tartalmaz majd, és közben Kína visszavág az Európai Unió által bevezetett karbonkvóta határkiegyenlítési mechanizmusnak is, mert bevonja saját szén-dioxid-kereskedelmi rendszerébe az olyan nagy kibocsátó ágazatokat, mint az acél és a cement – jelentette be a kínai ökológiai és környezetvédelmi minisztérium szerdán. A lépések célja az, hogy átfogóbb és egységesebb szabványrendszert teremtsen az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérésére.

A tervezett új CO2-rendszerben 2027-ig mintegy száz fő termékre szabványokat adnak ki a kibocsátás számításával kapcsolatban, majd a termékek körét 2030-ig 200-ra bővítik. Ezek közé tartozik majd például a szén, az acél, a földgáz, az alumínium, továbbá a lítium akkumulátorok és az új energiával működő járművek. Az új szabványokat az alacsony karbonkibocsátású...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés