Előfizetői tartalom

Még mindig feszes az amerikai munkaerőpiac

Portfolio
Az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal jelentése szerint az áprilisban nyitott álláshelyek száma alig változott, 8,1 millió volt, ami 1,8 millióval kevesebb, mint egy évvel korábban. A nyitott álláshelyek aránya szintén alig változott, 4,8% volt. Az áprilisi munkaerő-felvételek száma is alig változott, 5,6 millió volt, a ráta pedig 3,6%-on maradt. Az összes elbocsátás áprilisban szintén alig változott, 5,4 millió volt, az arány változatlanul 3,4%. Viszont így is, 2021 februárja óta nem jött létre ennyire kevés új álláshely.

Az üres álláshelyek száma csökkent az egészségügy és szociális segélyezés (-204 000), valamint az állami és önkormányzati oktatás (-59 000) területén, de nőtt a magánoktatási szolgáltatások (+50 000) alszektorában. A tartós fogyasztási cikkek gyártásában nőtt a felvételek száma (+52 000), de csökkentek a művészet, szórakoztatás és szabadidő (-45 000) és a szövetségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés