Előfizetői tartalom

Ahogy megbukott a kormány 30 év után, erőre kapott a deviza

Portfolio
A dél-afrikai eszközök árfolyama emelkedik, mivel a befektetők arra számítanak, hogy a folyamatban lévő koalíciós tárgyalásokból egy piacbarát kormány kerül ki. A kormányzó Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) 30 év óta először nem tudott többséget szerezni a törvényhozásban a közelmúltbeli választásokon, ami a rand árfolyamának emelkedéséhez, valamint a dél-afrikai dollárkötvények és az FTSE/JSE All Share index erősödéséhez vezetett.

Az új dél-afrikai kormányt június 17-ig kell megalakítani, de a koalíciós tárgyalások alapján egy a versenyjogot tiszteletben tartó piacbarát vezetés alakulhat. A választások előtt a Wall Street-en sokan arra számítottak, hogy az ANC a szavazatok 45%-a körüli eredményt ér el, és koalíciót köt egy kisebb párttal. Az ANC azonban csak a szavazatok 40,2%-át szerezte meg, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés