Előfizetői tartalom

Súlyos ellátási probléma van egy megyeszékhelyen, 200 tervezett műtét maradt el

Portfolio
A Szegedi Tudományegyetemen több mint 200 tervezett műtét maradt el és 40-50 akut beteget irányítottak távolabbi intézményekbe, miután a gyermeksebészeti és traumatológiai ellátás hét hete szünetel. Az ellátási hiány miatt a betegeket Pécsre, Debrecenbe vagy Budapestre kell vinni. Az ellátási probléma oka, hogy az egyetem nem kapott engedélyt a régi műtő újbóli használatára, mert az nem felel meg az uniós és a hazai normáknak - írta a Népszava.

A Népszava információi szerint a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) már hét hete nem áll rendelkezésre gyermeksebészeti és traumatológiai ellátás. Ennek következtében számos gyermeket kénytelenek más városok egyetemi centrumaiba, mint például Pécsre, Debrecenbe vagy Budapestre átszállítani. Az ellátási hiány eredetileg csak négy napra tervezett szünettel kezdődött, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés