Előfizetői tartalom

Rábólinthat a magyar kormány az orosz LNG-t is célzó uniós szankciókra az uniós biztos szerint

Portfolio
A készülő 14. uniós oroszellenes szankciós csomag orosz LNG-t is célzó lépései nem érintik az ázsiai gázvásárlókat, és a globális gázpiaci kínálatra se hatnak, afelől pedig „nincs kétségem, hogy Magyarország nagyon konstruktívan gondolkodik (a csomagról – a szerk.), különösen azért, mert Magyarország tengerparttal nem rendelkező ország, és a saját gazdaságát semmilyen módon nem fogják befolyásolni az átfejtéssel kapcsolatos döntések" – ezt mondta egy hétfői tokiói eseményen az Európai Unió energetikai biztosa.

Kadri Simson jelzése azután érkezett, hogy április végén még arról volt szó a készülő 14. uniós szankciós csomag kapcsán, hogy az EU-ba érkező orosz cseppfolyósított földgáz (LNG) importját is megtilthatja az EU, amelyet elsőre még úgy tűnt, hogy a magyar kormány is támogat, majd az utolsó pillanatban az ellenkezését jelezte, aztán a május 8-i Reuters-összefoglaló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés