Előfizetői tartalom

Lengyelország húz a legjobban, de a régiós tőzsdék blue chipjeibe is érdemes befektetni

Aktuálisan véget ért a gyorsjelentési szezon, a mutatott eredmények pedig a legnagyobb közép-kelet-európai vállalatoknál is visszaigazolják a világszerte látható bonyolult gazdasági képet. Ennek tőkepiaci vetületeként látványosan erősödik a lengyel gazdaság. A OTP Alapkezelő régiós nagy cégekbe befektetést biztosító új alapja is jól startolt, ennek részleteiről is beszélt a Portfolio Checklistben Kovács-Kvotidián Máté, az OTP Alapkezelő portfóliómenedzsere.

A gyorsjelentési szezon regionális mérlege általánosságban az, hogy egyrészt a fogyasztáshoz kapcsolódó szektorok (e-commmerce, kiskereskedelem, divatipar stb.) tudtak felülteljesítővé válni, másrészt pedig az, hogy a bankoknak is kedvező a jelenlegi környezet, amit a részvényárfolyam-emelkedések is szépen visszatükröznek, és a nagy régiós tőzsdék 14-16 százalékos növekedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés