Előfizetői tartalom

Döntöttek az olajhatalmak

Portfolio
Az OPEC+ szövetség az elemzői előrejelzésekkel összhangban meghosszabbította a nyersolajtermelésre vonatkozó csökkentését 2025-re, az új kitermelési célszámban benne van az Egyesült Arab Emírségek termelésnövelése és további önkéntes csökkentések is. A döntés a kartell indoklása szerint a kereslet-kínálat egyensúlyának fenntartására irányul a változó globális gazdasági környezetben - tudósított a Cnbc.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az OPEC+ a 2024-es év hátralévő részére és a jövő évre vonatkozó kitermelési politikáról döntött tegnap. Mint ismert, az olajkartell tagjai jelenleg összesen napi 5,86 millió hordóval csökkentik a kitermelést, ami a globális kereslet mintegy 5,7%-át jelenti. Az OPEC titkársága által közzétett táblázat szerint a kartell jövőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés