Előfizetői tartalom

Átadták a zöldhidrogénüzemet a Bükkábrányi Energiaparkban

Portfolio
Átadták hétfőn a Bükkábrányi Energiaparkban a zöldhidrogénüzemet, azaz elindult a hivatalos próbaüzem, így a közeli nagy naperőmű által termelt villamosenergiával előállított hidrogén a klímaváltozás elleni küzdelmet és az ország energiafüggetlenségének megteremtését is segíti – derült ki az Energiapark által küldött közleményből.

Fontos lépés az energiatárolás terén Az MVM 2,5 MW-os kapacitású Akvamarin projektje, illetve a Mol 10 MW-os kapacitású, a régió legnagyobb zöldhidrogén üzeme után ma átadták a Bükkábrányi Energiaparkban az 1 MW-os elektrolizálót a zöldhidrogénüzem részeként. Utóbbi azt jelenti, hogy egy komplex elektrolizáló rendszer segítségével a napelempark által termelt villamosenergiát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés