Előfizetői tartalom

Visszatért a gazdaságba a koronavírus-válság idején látott súlyos probléma

Portfolio
A COVID-19 világjárvány által okozott ellátási lánc válság hatásai, mint az óceáni hajózási díjak emelkedése és a kikötői leállások, ismét súlyosbítják a globális árufuvarozást. Az azonnali szállítási díjak jelentős növekedése mellett a kikötők zsúfoltsága és az üres konténerek hiánya tovább nehezíti a helyzetet, amit a kereskedelmi forgalom fő szezonja előtti készletek felhalmozása csak fokoz.

A bizonytalanság és a különféle zavarok koktélja jellemzi jelenleg a globális tengeri árufuvarozási ellátási láncokat - mondta Peter Sand, a Xeneta árképzési platform vezető elemzője. Példaként egy 40 lábas konténer Kínából Észak-Európába történő szállításának költsége jelenleg 4615 dollár, ami bár elmarad a 2022 januárjában elért 14 407 dolláros csúcstól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés