Előfizetői tartalom

A szép cseresznye 3 ezer forintba is kerülhet kilónként

Portfolio
A szezon első hetének tapasztalatai alapján a korábbi éveknél nagyobb mennyiségű cseresznye érkezik a piacokra, minőségi problémák egyelőre nincsenek, az aszálynak jobban kitett térségekben a gyümölcsméret marad el valamelyest a várttól - mondta a Népszavának Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.

Az apró szemű cseresznye nagybani árának kilója 600-700 forint között alakul, és ez a kategória még ennyiért is csak nehezen értékesíthető. A szépen válogatott, nagy méretű gyümölcsnél nem ritka a kilónkénti 3000 forint körüli ár sem. A fogyasztói árak – méretkategóriától, kiszereléstől, csomagolástól függően – jellemzően kilónként 1500-3500 forint között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés