FONTOS Nyakunkon a tranzakciós illeték megemelése, erre az MNB most szólítja fel a bankokat, hogy olcsóbbak legyenek
 
Előfizetői tartalom

Exportálni kezdte a Roszatom a kis moduláris atomreaktor technológiáját

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök üzbegisztáni látogatása során módosították az üzbegisztáni atomerőmű építéséról szóló korábbi kormányközi megállapodást, amely szerint egy kis teljesítményű atomerőmű épül Üzbegisztánban orosz technológiával - derült ki a Roszatom keddi közleményéből. A projektre már le is szerződött a két ország, amely értelmében egy hat blokkból álló, 330 MW-os összkapacitású erőmű épül fel a következő években a sarkvidéki atomjégtörő hajókon már kipróbált technológia nyomán.

A most megkötött orosz-üzbég szerződés értelmében Üzbegisztán középső részén, Jizzax tartományban egy 330 MW összteljesítményű kis moduláris atomerőművet építenek, amely 6, egyenként 55 MW teljesítményű reaktorral készül. A projekt fővállalkozója a Roszatom, a megállapodás szerint a kivitelezésbe az üzbég vállalatok is bekapcsolódnak majd. "A Roszatom globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés