Portfolio signature

Itt az európai támogatás, ami választ ad Amerika kihívására

Különleges támogatási rendszert vezetett be Berlin a német ipar kibocsátáscsökkentésének előmozdítására. Az egyelőre 23 milliárd eurós, később bővítendő kerettel rendelkező úttörő támogatási program célja a nagy ipari üvegházhatásúgáz-kibocsátók dekarbonizációs beruházásainak finanszírozása egy speciális aukciós rendszeren keresztül. Az eszköz kidolgozásával a német kormánynak nem csak a klímavédelem szolgálata volt a célja, hanem az amerikai inflációcsökkentési törvényre is választ adva a versenyképesség növelése is.

Itt az új rendszer

Az új, márciustól élő rendszer keretében támogatást igénylő német vállalatoknak

egy olyan fiktív CO2-kibocsátási árat kell benyújtaniuk az aukción, amely mellett már megérné dekarbonizálni működésüket.

Ha például egy bizonyos vállalat 120 eurós minimális ajánlatot adott be az aukción, akkor az azt jelenti, hogy számára ilyen karbonkvóta árfolyam mellett érné meg tevékenysége kizöldítése.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés