Előfizetői tartalom

Válságban az autóipar, hatalmas a zuhanás

Portfolio
Az autóipar válságáról beszéltek a vállaltvezetők a Videoton konferenciáján Székesfehérváron. A kereslet visszaesése miatt szenved a legtöbb cég, amiben kulcsszerepe van az elektromos autók zuhanásának. Sinkó Ottó szerint "ma már egész Európa lett Európa beteg embere". A cégvezetők szerint a kontinens számos hibát követett el, amiben a legnagyobb az volt, hogy ráerőltetett egy iparágra egy trendet.

Az ipar visszaeséséről, az autóipar válságáról és a következő időszak nehézségeiről beszéltek a vállalatvezetők. A résztvevők nagyrészt egyetértettek abban, hogy Kínával szemben védővámokat kell alkalmazni Európában, ez azonban nem oldja meg a kontinens versenyképességi problémáit. Kis István, Harman Becker ügyvezető igazgatója, alelnöke szerint a tavalyi mérsékelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés