Előfizetői tartalom

Jöhet a túlórákkal terhelt munkahelyek világa – nagy reform készül Európában

Portfolio
Németország, az EU legnagyobb gazdasága adókedvezményeket és jóléti reformok bevezetésének lehetőségét vizsgálja, hogy hosszú munkaidőt vállaljanak a dolgozók. A javasolt „növekedési terv” célja, hogy több munkaóra vállalása kifizetődőbbé váljon. A vizsgált lépések között szerepel a túlórákra kivetett adócsökkentés és a juttatási rendszer átalakítása is – írja a Financial Times.

A fejlett gazdaságok közül Németországban a legrövidebb az átlagos munkaidő, ami részben a részmunkaidőben foglalkoztatott nők magas arányának és a több szabadidőt preferáló fiatalabb dolgozóknak köszönhetően. A munkaidő csökkenése a világjárvány óta Európa-szerte súlyosbította a gazdasági teljesítmény visszaesését és a gyenge versenyképességet, ami a politikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés