Előfizetői tartalom

Biden megsorozza Kínát, dermesztő gazdasági csapást hajt végre Washington

Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy a Kínából importált termékek széles körénél emelik meg a vámokat, többek között a félvezetőkre, akkumulátorokra, napelemekre, kritikus ásványi anyagokra, kikötői darukra, orvosi termékekre, acélra, alumíniumra és elektromos járművekre vetnek ki magasabb kereskedelmi terheket. A változtatások mintegy 18 milliárd dollár értékű importot érintenek, ami Biden legátfogóbb frissítése az elődje, Donald Trump korábbi elnök által először bevezetett kínai büntetővámoknak.

A lépésre akkor kerül sor, amikor mind Biden, mind Trump igyekszik keménynek tűnni Kínával szemben a közelgő amerikai választások előtt. Biden megközelítése azonban célzottabb, mint a Trump által javasolt 60%-os átalányvám, a változtatások pedig 2024 és 2026 között fokozatosan válnak hatályossá – írja a Bloomberg. A félvezetőkre kivetett vámtarifa 2025-re megduplázódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés