Előfizetői tartalom

Üzenik a kutatók: ezeket az ultrafeldolgozott élelmiszereket kerüld

Portfolio
Egy 30 éven át tartó tanulmány szerint az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása összefügg a korai halálozás kockázatával – az eredményben nem sok meglepetés van, de a tanulmány szerint a különböző feldolgozott élelmiszerek eltérő hatást gyakorolnak – írja a CNN.

Az ultrafeldolgozott élelmiszerek azok, amelyek "a konyhában soha vagy ritkán használt összetevőket, vagy olyan adalékanyag-kategóriákat tartalmaznak, amelyek funkciója az, hogy a végterméket ízletesebbé vagy vonzóbbá tegyék" - írja az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete. Ezek az összetevők - amelyek például üdítőkben, chipsekben, csomagolt levesekben és jégkrémekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés