Előfizetői tartalom

Itt a friss inflációs adat! Egy időre vége a csökkenésnek

Portfolio
Megállt az infláció csökkenése Magyarországon: áprilisban az egy évre visszatekintő drágulás 3,7% volt, a márciusi 3,6% után. A Portfolio felmérése szerint az elemzői várakozások mediánja éppen 3,7% volt, vagyis az adat nem jelent meglepetést. Az infláció 14 hónap csökkenés után emelkedett, és bár a várakozások szerint az év végére 5% fölé kúszhat a mutató, óriási árnyomásra nem kell számítani.

Az inflációcsökkenés elakadását több okra lehet visszavezetni. Egyrészt a nagy átárazások időszaka tavaly az első negyedévben véget ért, áprilisban már nem volt akkora drágulás, amit könnyű lehetett volna alulmúlni az idén (a 12 havi árindex ebben az esetben csökken). Másrészt az üzemanyagok drágulása hozott egy friss momentumot az árdinamikában. Harmadrészt a szolgáltató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés