FONTOS Amerikai elnökválasztás: kiszivárgott, hogy Biden fontolgatja a visszalépést
 
Előfizetői tartalom

Elképesztő bérigények: nettó 650-850 ezer forintot keresnének a frissdiplomások

Portfolio
Az autopro.hu járműipari szakportál és a Trenkwalder Recruitment Kft. által végzett közös kutatás eredményei szerint az elmúlt évhez képest növekedett a fiatal pályakezdő mérnökök bérigénye. A felmérés, amelyben több mint 400 hazai műszaki felsőoktatási intézményben tanuló hallgató vett részt, részletes betekintést nyújt a mérnökhallgatók pályaorientációs preferenciáiba, bérelvárásaikba és elhelyezkedési terveikbe.

A kutatásból kiderült, hogy a műszaki képzésben részt vevő diákok 62,5%-a fontolgatja a külföldi munkavállalást is, ami alig marad el a korábbi év 64%-os arányától. Ugyanakkor még ennél is nagyobb mobilitást mutatnak az ország határain belül: 70% kifejezte hajlandóságát arra, hogy az országban bárhová odaköltözzön, ahol megfelelő állásajánlatot kap. Ez az arány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés