Előfizetői tartalom

Aggasztó új koronavírus-variáns robbant be: ilyen covid-tünetekkel tarol a FLiRT

Portfolio
A legfrissebb jelentések szerint az Egyesült Államokban egy új Covid-19 variáns, a FLiRT vált dominánssá, amely a megbetegedések mintegy negyedéért tehető felelőssé - számolt be az USA Today. Az aggodalomra okot adó új FLiRT-variáns tüneteiről is beszámoltak, amelyek között megtalálható a szokásosnak mondható láz, köhögés és torokfájás is.

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) által közzétett adatok szerint, 2024 április 14. és április 27. között a KP.2 jelű FLiRT variáns az országban diagnosztizált esetek körülbelül 25 százalékáért volt felelős. Ezzel az új variáns megelőzte a JN.1 változatot, amely a téli időszakban terjedt el az Egyesült Államokban, és a most vizsgált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés