Előfizetői tartalom

Lassan megfojtja Putyin hátországát a szankciók lassan ölő mérge

Portfolio
Ugyan sokan csalódottak, hogy a nyugati hatalmak által kivetett szankciók nem elég hatékonyak, hatásuk az elmúlt időszakban egyre bénítóbbá vált Oroszország számára. Az ukrajnai invázió miatt a bankokra kivetett korlátozások már a külkereskedelemben elkezdték mérgezni az orosz költségvetést. Ettől még korai bedőlést várni, de a Kreml egyre nehezebb helyzetbe kerül, hogy finanszírozza a költséges háborút, valamint sok partnere zárkózik el kényes termékek exportjától.

Az Egyesült Államok már több szankciót vetett ki oroszországi pénzintézetekre, amelyeket azzal vádolnak, hogy az Ukrajna elleni inváziót finanszírozásában vesznek részt. Az elmúlt két év adatai alapján pedig az látszik, hogy ezek – az EU-s korlátozásokkal együtt – megnehezítették a pénzmozgást az országba és onnan ki. A tavaly év végén bevezetett amerikai végrehajtási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés